fundatia@zurli.ro
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule

Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule, o companie care își propune să creeze un program dedicat copiilor internați în secțiile de oncopediatrie cu scopul de a le reda puterea în lupta cu cancerul

Ce ne-am propus să facem în campania Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule din 2023

Noi suntem Fundația Zurli, locul din care livrăm speranță și zâmbete pentru copiii bolnavi de cancer, internați în secțiile de ocnopediatrie din România!

Anul acesta, Fundația Zurli și-au propus să construiască un program prin care, în fiecare zi, copiii din aceste secții să aibă parte de mesaje de iubire - de o surpriză care să le crească speranța de viață.

Împreună cu animatorii prieteni din România, cu toate persoanele publice, artiștii și sponsorii care au ceva de dăruit, vrem să aducem veselia în sectiile de oncopediatrie din România în fiecare zi.

”În fiecare zi, copii vor avea parte de o surpriză pregătită de noi, ca să aibă astfel un motiv să aștepte cu nerăbdare ziua de mâine și să se gândească: “Oare mâine ce mesaje de iubire primim? Astăzi cine vine la noi?”. Într-o zi o să vină un clovn, într-o zi un magician, într-o altă zi un actor care le citește o poveste, în alte zile creăm happening-uri sau le trimitem cadouri. 

Noi facem asta de câteva ori pe an, dar ce am înțeles eu de foarte mult timp: cancerul se trăiește în fiecare zi în secțiile de oncopediatrie, nu doar de Paște, de Crăciun, de 8 martie și de 1 Iunie. Împreună facem Roata Binelui să se învârtă! - Mirela Retegan, președintele Fundației Zurli.

Pentru mii de copii din România, salonul de spital este ACASĂ. Pentru sute de alți copii diagnosticați anual cu cancer, patul de spital devine noul ACASĂ, iar pentru părinții lor ACASĂ se transformă în scaunul de la căpătâiul copiilor, un purgatoriu continuu în care se afundă zi de zi, lipsiți de susținere, speranță, de o vorbă bună ori de încurajare.

Cancerul nu se trăiește doar de Paște, Crăciun, 8 Martie și 1 iunie, când ne amintim de ei. Acolo e nevoie de vitamina de fericire în fiecare zi. Aici intervenim noi, prin proiectul Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule.

Cui ne adresăm

Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule a devenit deja o tradiție. Pornită în pandemie, când toate secțiile s-au închis brusc, iar accesul în spitale a fost sistat complet, campania își propune ceea ce nicio altă entitate nu a putut face până în acest moment – să crească gradul de speranță și să cuantifice bucuria pentru câteva mii de copii și părinți a căror viața se petrecere zi de zi în spital, între zeci de perfuzii, tratamente agresive și injecții.

În luna mai a anului 2023, pentru susținerea campaniei Mesaje de Iubire, președintele Fundației Zurli – Mirela Retegan organizează un prim eveniment realizat cu scopul finanțării proiectului, prin conferința “Nu suntem părinți perfecți”, care va avea loc la Cluj. Acesta va fi și primul oraș unde va începe implementarea campaniei. Aici puteți afla mai multe detalii despre conferință - NU SUNTEM PĂRINȚI PERFECȚI

Beneficiarii campaniei

Sutele de copii internați în secțiile de oncopediatrie din țară. Sunt mai bine de 10 astfel de secții, iar numărul copiilor internați constant se apropie de 1.000. Pentru acești copii super eroi, Fundația Zurli și-a propus să le ofere zilnic o surpriză. Pentru ei și pentru părinții acestora, cei care stau la căpătâiul lor zilnic, fie pe un scaun, fie pe o margine a patului copilului lor.

Cum se întâmplă

Primul oraș unde implementăm campania Mesaje de Iubire este Cluj-Napoca. Cu ajutorul partenerilor locali ai Fundației Zurli (Asociația Little People și a altor colaboratori locali) ținem o evidență zilnică a copiilor internați în secțiile de oncopediatrie ale Institutului Oncologic din Cluj și de la Spitalul de Pediatrie Cluj. În fiecare zi, programăm pentru aceștia câte o surpriză. Într-o zi va veni un animator pentru copii, într-o zi va veni un cântăreț, în alta va veni un actor de comedie, în alta vor primi cadouri adaptate fiecărui copil internat pe secție etc. La fel se va întâmpla și în celelalte secții din țară.

Scopul nostru este să îi facem să se întrebe – Oare mâine ce surprize avem? Oare mâine cine vine la noi?

Orașe unde ne propunem să implementăm campania

Campania vizează orașele unde există secții de oncopediatrie de pe teritoriul României:

  • București
  • Cluj Napoca
  • Iași
  • Constanța
  • Craiova
  • Brașov
  • Tg. Mureș
  • Timișoara


Fundația Zurli face deja acest lucru, de câteva ori pe an, iar anul acesta și-a propus să ajungă zilnic în secțiile de oncopediatrie.

Facem tot ce ne stă în putință pentru ca ACASĂ să fie bucurie și speranță pentru cei mai eroi dintre eroi, copii care se luptă cu cancerul în cele 11 secții de oncologie pediatrică din România. Nu îi putem vindeca de cancer, dar împreună le putem da putere să lupte.

Fundația Zurli are misiunea să-i facă pe Copiii cu Branule să se simtă ACASĂ oriunde ar fi.

CUM NE POȚI SUSȚINE


✅ DONEAZĂ 2 euro lunar prin SMS la 8845 cu textul ACASA

✅ DONEAZĂ prin CARD BANCAR dpe site-ul fundației - https://fundatiazurli.ro/doneaza

✅ DONEAZĂ direct în contul fundației, prin TRANSFER BANCAR, folosind datele de mai jos:

Benficiar: Fundatia Zurli

❇️Cont LEI: RO70INGB0000999906701090

❇️Cont EURO: RO67INGB0000999910896976

Banca – ING Bank. Detalii tranzacție: Campanie Mesaje de Iubire

✅ DONEAZĂ prin PAYPAL la adresa de e-mail ➡️ ➡️ fundatia@zurli.ro, detalii tranzacție Campanie Mesaje de Iubire

✅ DONAȚII FIRME ➡️ ➡️ Dacă reprezinți o companie și vrei să ajuți în campanie, se încheie contract de sponsorizare. Pentru asta, te rugăm să ne scrii pe email la fundatia@zurli.ro datele companiei.


Despre Fundația Zurli

Misiunea Fundației este de a le face viața mai frumoasă copiilor aflați în situații dificile, copiilor bolnavi de cancer și mamelor acestora prin vizite în saloane și cadouri, copiilor proveniți din medii defavorizate, mame victime ale violenței domestice, copiilor abandonați în centre de plasament, a cadrelor didactice din invatamantul primar.

De-a lungul anilor, Fundația Zurli a dezvoltat și implementat proiecte ce au vizat comunitățile vulnerabile din România. Am încălțat peste 40.000 de copii în campania Încalță un copil, am adus bucurie pentru 25.000 de mame și am oferit peste 3.000 de ore de consiliere psihoterapeutică gratuită în campania Adoptă o mama numai în ultimii doi ani, am ajuns cu peste 15.000 de pachete cu cadouri la copiii din secțiile de oncopediatrie din toată România în campanii precum Mesaje de Iubire sau Ziua Eșarfelor Colorate.

Printre cele mai cunoscute proiecte inițiate de Fundația Zurli regăsim Adoptă o mamă, Vreau să îl ajut pe Moș Crăciun, Încalță un copil de toamnă, Încalță un copil de Iarnă, Ziua Eșarfelor Colorate, Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule, Ai în plus o carte, dă-o mai departe, Înapoi la școală etc.

Beneficiarii proiectelor desfășurate sunt în principal copiii din secțiile de oncologie din România și părinții lor, copiii din mediile defavorizate (proveniți din familii dezorganizate, centre de plasament), dar și femei, victime ale violenței domestice.

Fundația Zurli a colaborat și colaborează în proiectele pe care le derulează cu instituții publice, cu alte ONG-uri partenere și companii, cu oameni simpli ori lideri de opinie. 
doneaza

Vezi si campaniile din anii precedenti