Misiunea Fundației este de a le face viața mai frumoasă copiilor aflați în situații dificile, copiilor bolnavi de cancer și mamelor acestora prin vizite în saloane și cadouri, copiilor proveniți din medii defavorizate, mame victime ale violenței domestice, copiilor abandonați în centre de plasament, a cadrelor didactice din invatamantul primar.
În România, mii de copii sunt prinși între 4 pereți, țintuiți într-un pat de spital, timp de luni de zile sau poate ani, chinuindu-se cu zeci de analize și proceduri. Se luptă zi de zi cu cancerul, această boală ingrată care le fură copilăria, pofta de viață, râsul și bucuria. Alte zeci de mii de copii se luptă cu sărăcia și în pragul iernilor geroase nu au ce pune în picioare, merg desculți și fără haine adecvate care să le protejeje trupul.
Tot in România, mii de femei sunt victime ale violenței domestice și nu au curajul să ceara ajutor. Iar cele care își iau inima în dinți și fug din ghearele soților abuzivi, își iau copiii în brațe și fug unde văd cu ochii. Pentru ele nu există prea multe opțiuni.
Pentru aceste femei și pruncii, pentru toți copiii care n-au ce pune în picioare ori pe ei, pentru toți micii super eroi din spitalele de oncopediatrie, există Zâmbetul Zurli , un proiect care îți propune să vindece răni ascunse, să aducă speranță și bucurie pe chipurile copiilor și femeilor aflate în nevoie.
Mirela Retegan, în calitate de președinte al Fundației Zurli, și-a făcut o misiune din a le colora cât mai multe din aceste zile, cu surprize vesele.
Periodic, Mirela Retegan le duce daruri din donatii, organizeaza vizite in saloane pentru copiii bolnavi de cancer, anul se se strang 10.000 de pachete cu ghete, incaltari, haine, dulciuri si jucarii pentru copiii din mediile defavorizate, anual 5.000 de femei care au fugit din pumnii și bataile primate de la partenerii lor primesc ingrijire, cadouri, consigliere, speranta.
An de an, Mirela Retegan premiaza o invatatoare model pentru breasla pe care o reperezinta, sustinand astfel invatamantul de calitate si promovand un mod de educatie nonformal, bazat pe jos ci joaca, empatie.
Credem în oameni și în puterea Binelui. Credem că toți oamenii sunt buni și că pot învăța să fie o spiță care învărte Roata Binelui.
Credem în oamenii care îi ridică pe cei căzuți, în oamenii care le suflă în aripi celor care nu mai știu să zboare, în oamenii care nu uită că a fi bun și a face bine este cea mai frumoasă misiune pe care o avem.