fundatia@zurli.ro
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

Începe a 5-a ediție a campaniei "Încalță un copil"

Începe a 5-a ediție a campaniei "Încalță un copil", organizată de Fundația Zurli și Mirela Retegan


Începe a 5-a ediție a campaniei "Încalță un copil" în care organizatorii își propun să încalțe copiii invizibili ai României, acei copii care traiesc în condiții greu de imaginat și care în prag de iarnă merg desculți.

Ca în fiecare an, românii sunt invitați să cumpere și să doneze o pereche de încălțări noi. Pot participa la campanie atât persoane fizice, cât și juridice - companii mici și mari sunt invitate să se alăture acestui demers prin care an de an, Fundația Zurli ajunge acolo unde oamenii nu își imaginează că există copii care au nevoie să fi văzuți și ajutați.

Există în continuare copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți, pentru că familiile lor nu le pot asigura o pereche de ghete, copii din centre de plasament care nu au mai primit un lucru nou niciodată.

Astfel, prin campania Încalță un copil, Mirela Retegan – președintele Fundației Zurli își propune să încalțe cu ghete noi copiii din  comunitățile vulnerabile, din sate uitate de lume unde cei mici nici nu îndrăznesc să viseze la ghete sau haine noi.  

Până pe 15 decembrie 2023, românii din  orice colț al țării și din diaspora pot să trimită sau să aducă o pereche de ghetuțe noi într-unul din punctele de strângere din țară. De asemenea, persoanele care doresc să se implice mai mult și să strângă ghetuțe în cadrul campaniei, pot contacta organizatorii printr-un simplu email la fundatia@zurli.ro, devenind astfel parte dintr-o acțiune colectivă la nivel național.

Pachetele trebuie să conțină doar lucruri noi, iar pe lângă o pereche de ghetuțe, oamenii sunt încurajați să pună și alte lucruri necesare unui copil: haine noi, groase, să le țină de cald iarna (bluze, geci), o carte, o jucărie, o căciulă, un fular, rechizite pentru școală. Lista locațiilor din toată țara unde se pot duce sau expedia prin curier pachetele este disponibilă pe www.fundatiazurli.ro. Campania se desfășoară pe teritoriul întregii țări, până pe 15 decembrie, urmând ca apoi ghetele și pachetele să fie împărțite copiilor de colaboratorii și asociațiile partenere în campanie.

În primele patru ediții, Încalță un copil a mobilizat mii de oameni din țară și comunitățile de români din diaspora. Astfel, organizatorii, cu ajutorul partenerilor lor, au reușit să strângă aproape 35.000 de perechi de încălțări noi, pentru copii din toată România.

Fundația Zurli este una dintre cele mai active ONG-uri la nivel național, cu zeci de proiecte derulate în beneficiul copiilor și familiilor aflate în dificultate, al copiilor bolnavi de cancer sau al mamelor și femeilor vulnerabile.  Mirela Retegan, în calitate de președinte al Fundației, a dezvoltat continuu rețeaua de asociații partenere, pentru a atinge un număr cât mai mare de beneficiari, dar mai ales pentru a sădi în mentalul colectiv ideea de a face bine împreună.

VEZI AICI LISTA CU ORAȘELE DIN CAMPANIE ȘI LOCAȚIILE UNDE PUTEȚI TRIMITE GHETE PENTRU COPII

Cum poți dona?

  • DONEAZĂ cu cardul direct pe www.fundatiazurli.ro și nu uita să menționezi numele proiectului ("Încalță un copil")
  • DONEAZĂ prin PAYPAL - fundatia@zurli.ro
  • DONEAZĂ prin transfer bancar, menționând la detalii numele proiectului ("Încalță un copil"):
  • Cont donatii LEI: RO70INGB0000999906701090, ING BANK
  • Cont donatii EURO: RO67INGB0000999910896976, ING BANK
  • DONAȚII FIRME. Dacă reprezinți o companie și vrei să ajuți în campanie, se încheie contract de sponsorizare. Pentru asta te rugăm scrie-ne pe email la fundatia@zurli.ro datele companiei.


Împreună facem Roata Binelui să se învârtă!


doneaza

Vezi si campaniile din anii precedenti