fundatia@zurli.ro
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

“Încalță un copil, de toamnă!”, cea mai inimoasă Campanie din 2019

Sunt fericită că am dus Campania ”Încalță un copil, de toamnă!” în toată România. Sunt plină de emoție, de recunoștință, că am găsit oameni buni în toate colțurile țării. Oameni care au sărit să ajute.

Mi-am dorit să nu mai aud de copii desculți și am făcut din asta o misiune.

Ideea mi-a venit când i-am cumparat Mayei o pereche de ghete. M-am gândit atunci, la toți părinții care nu își permit să facă asta pentru copiii lor și la toți copiii sărmani, care umblă cu încălțările rupte sau desculți.

N-am stat pe gânduri și am făcut apel la toată România. Doamne, ce reacții!!! Nu încetez să mă minunez de bunătatea oamenilor, de spiritul lor de solidaritate.

Aș vrea să le mulțumesc ziariștilor și bloggerilor care au răspândit știrea bună, cu viteza luminii! La finalul acestui articol, găsiți o listă cu muuuultele apariții dedicate campaniei.

Am avut alături oameni minunați, mame, tați, adulți fără copii, bunici, nepoți, asociații caritabile, grădinițe, școli, firme private, vedetele “cele mai vedete” și oameni simpli, plini de bucurie.

BUCUREȘTI

În București, ghetuțele au venit continuu, de la începutul campaniei și până la finalul ei. Doar pe 24 octombrie, la inaugurarea noului sediu ZURLI, am reușit să strângem de la cei care ne-au trecut pragul sute de ghetuțe. Au venit ghetuțe din toate colțurile țării, chiar și din afară.

Grădinița & Școala Gimnazială "Planeta Copiilor", din BUCUREȘTI, o minunată comunitate de profesori și părinți! S-au mobilizat exemplar și au adus la spectacolul de la București, al Găștii Zurli, peste 30 de perechi de ghetuțe. Iată ce au declarat reprezentanții acesteia:

M-am bucurat că au fost alături de mine în campanie și inimoșii profesori și copii de la Colegiul Avenor. De asemenea, au sărit să ofere ajuttor părinții și personalul de la Grădinița Kids Club din București.

Campania umanitară “ÎNCALȚĂ UN COPIL, DE TOAMNĂ!” a avut parte de susținerea a numeroși și inimoși părinți, copii și profesori Planetari. Le mulțumim tuturor pentru fiecare pas călduros și sigur pe care îl vor face copiii la care vor ajunge ghetuțele noi, dăruite de ei!

Am dus o parte din ghetuțele strânse la copiii din Aprozi și din Crivăț, două sate din județul Călărași în care sărăcia este cruntă, iar cei mici nu merg la școală, fiindcă nu au cu ce să se încalțe.

Am intrat în case cu pământ pe jos, am ținut în brațe copii premianți, dar foarte săraci, am dus un strop de bunătate și am primit un munte de iubire. Imaginile spun mult mai multe decât pot să descriu în cuvinte. N-a fost o zi ușoară. A fost, însă, o zi pe care eu o voi ține minte toată viața!

Partenerii mei din țară sunt armata mea de bunătate, oamenii care mă ajută să pun în practică ideile. Lor le mulțumesc, întâi și întâi! Și i-am rugat, pe fiecare, să transmită câteva cuvinte. Ce a însemnat această campanie pentru ei, pe cine au ajutat, cine le-a fost și lor sprijin.

ARAD

Coordonator: BIANCA MORARIU

“Peste 500 de perechi de încălțăminte s-au strâns, până acum, pentru copiii mai puțin norocoși, din municipiul și județul Arad. Sunt plină de bucurie că această campanie chiar este despre un #cadou de la un OM pentru un copil. S-au mobilizat sute de arădeni și au dăruit, cu bucurie, de la mic la mare. Avem multe pachete pe care le-au ambalat chiar copiii, împreună cu educatoarele și învățătoarele, în cadrul programului școlar. Îi mulțumesc, pe această cale, doamnei inspector general, Anca Stoenescu, pentru deschiderea de care a dat dovadă în susținerea acestei campanii în unitățile de învățământ locale. Mulțumesc tuturor arădenilor care au răspuns acestei inițiative și alături de care am reușit să formăm un mare bulgăre de bunătate și bucurie. Faptul că atât de mulți tineri, părinți, copii, angajați ai diferitelor firme locale s-au mobilizat și au încălțat unul sau mai mulți copii îmi dă aripi și îmi întărește credința că, atunci când oamenii se unesc să facă bucurii, nimic nu e prea mult și nici măcar o singură lista nu e prea lungă.”

Media

https://www.ziardearad.ro/aradenii-au-ocazia-sa-incalte-copiii-nevoiasi

CLUJ NAPOCA

COORDONATOR MAMPRENOARE, CLUJ – LIA VALENDORFEAN

“În Cluj-Napoca, am strâns circa 150 de perechi de încălțăminte de toamnă și iarnă, pentru copiii fără posibilități. Multe mii de mulțumiri zecilor de persoane fizice, care au donat, cât și minunaților părinți si pedagogi, parte a comunității Grădiniței PrichiLand, care s-au mobilizat și au trimis o mașină plină de papucei! ❤ https://www.facebook.com/gradinitaprichiland/

Media

 1. http://www.radiocluj.ro/2019/11/04/incaltaminte-noua-pentru-copiii-sarmani/
 2. https://clujcapitala.ro/2019/10/cluj-donezi-incalta-un-copil-de-toamna-mirela-retegan-mii-de-copii-in-tara-asteapta-ghetute-noi-in-care-poate-mos-nicolae-o-sa-lase-niste-bomboane-va-rog-renuntati-l/

IAȘI, CONSTANȚA, TG. MUREȘ, PLOIEȘTI

COORDONATOR: COMUNITATEA MAMPRENOARE, PRIN ASOCIAȚIA FĂ BINE – MARIA DUDUMAN

„Sunt bucuroasă să vă anunț că am reușit să strângem 300 de perechi de încălțări, în toate orașele din comunitate.”, Maria Duduman, Asociația Fă Bine. ( revin cu poze cât de curând )

BAIA MARE

COORDONATOR: VASILE VLAȘIN, ASOCIAȚIA PĂRINȚI SALVATORI

“Pentru Părinți Salvatori, fiind implicați doar în cazuri de viață și de moarte, susținerea acestei campanii a fost o experiență nouă. Am înțeles că, pentru unii copilași, lipsa unei perechi de încălțăminte e chiar o problemă majoră. Apoi, bucuria celor care au dăruit a fost imensă, mai ales că peste jumătate din ghetuțe au fost aduse de copii. 150 de perechi de ghetuțe au fost strânse la Baia Mare.

Îi mulțumesc Mirelei Retegan, pentru că ne-a făcut parte din această frumoasă poveste de toamnă!”

BOTOȘANI

COORDONATOR:

ASOCIAȚIA BABYWEARING: GABRIELA VENEDICT și DIANA NICHIFOR

“Campania "Încalță un copil, de toamnă!" s-a încheiat oficial astăzi! Am fost sensibilizați de mesajul campaniei și ne-am alăturat imediat cu mare drag, în încercarea de a aduce, printr-o pereche de ghetuțe noi, un zâmbet pe chipul unui copil a cărui copilărie este știrbită de lipsuri!

Pornită inițial, în Botoșani, în rândul mamelor din grupul ”Babywearing și alăptare Botoșani”, campania s-a extins și ne-am bucurat de implicarea multor persoane cu suflet mare, din oraș!

Bilanțul campaniei ne-a depășit cu mult așteptările! S-au strâns 40 de perechi de ghetuțe noi, de diferite mărimi, și suma de 2116 lei, care va fi folosită în cel mai scurt timp pentru achiziționarea de ghete pentru un centru de minori!

Mulțumim, din suflet, tuturor celor care s-au implicat în campanie! Cuvintele noastre sunt prea puține pentru a vă mulțumi, dar promitem că revenim cu poze în care zâmbetul copiilor încălțați de dumneavoastră va ține locul acestora!

Mirela Retegan, mulțumim pentru oportunitatea pe care ne-ai dat-o, de a încerca să fim mai atenți la nevoile celor din jurul nostru și de a oferi mai departe puțin din puținul nostru!”

Mulțumim: Diana Nichifor, @Babywearing și alăptare BotoșaniWorkTape Medical Botoșani - Centru privat de sănătate și recuperare medicală, pentru implicarea exemplară!

Ghetuțele sunt, de astăzi, pe mâini bune, în grija Asociației “Avanti” (Victoria Honceru) care se va ocupa de distribuirea lor familiilor cu posibilități reduse pe care le are în monitorizare!

Media

https://btonline.ro/2019/10/15/gasca-zurli-organizeaza-campania-incalta-un-copil-de-toamna-la-botosani/

FOCȘANI

Coordonator: CRISTINA-DIANA ENACHE

“Știam de campanie de când am făcut afișul și totul a început de la gândul de a cumpăra o pereche de ghetuțe, ca să o trimit Mirelei, apoi am încercat să fac povestea cât mai cunoscută, pentru a sensibiliza cât mai multă lume.

Ideea Mirelei, ca eu să strâng și să împart ghetuțele în Focșani, a venit spontan și am primit-o cu mare entuziasm.

Eu am copilărit la țară și am stat printre copii cu lipsuri reale. Cu atât mai mult mă bucur că am primit șansa de a putea face ceva pentru ei, cu ajutorul oamenilor care au dăruit din suflet.

Am strâns 30 de perechi de ghetuțe, din Focșani și Tecuci, și țin să le mulțumesc tuturor celor implicați! Mii de mulțumiri și Mirelei, pentru oportunitate! Mi-am adus aminte cât de fain e când dăruiești... Cred că, pe undeva, îmi doream o implicare de genul acesta și Universul nu a întârziat să îmi răspundă.”

BRAȘOV

COORDONATOR: DANA LUPȘA

ASOCIAȚIA HAPPY MOMS BRAȘOV

“Campania a fost pentru noi, Happy Moms, un nou prilej de a ajuta, o inițiativă pe care am îmbrățișat-o cu bucurie, entuziasm și care ne-a adus satisfacția de a cunoaște mame sau bunici care s-au alăturat, rapid, cauzei. Am strâns în jur de 40 perechi, deși încă mai primim, chiar vineri mai trimitem o parte la Fundația ”Bucuria Darului”, pentru care am acționat de data aceasta. Pentru mine și pentru Gabriela Crăciun, owner-ul ceainariei Zuze, unde am adunat ghetuțele, a fost o mare bucurie să ajutăm și am făcut-o ca de fiecare dată, așa cum facem și cu proiectele noastre, cu tot sufletul și toată energia! Felicitari, Mirela, pentru inițiativă și mulțumim pentru noul prilej de a aduce un strop de bine în viețile celor încercați de soartă!”

CRAIOVA

Coordonator – ANA-MARIA MARINESCU

“Campania Încalță un copil, de toamnă! a fost minunată. Multe suflețele și piciorușe sunt încălzite, pentru că foarte multă lume a înțeles că a dărui este mai prețios decât a primi. Soarele a ieșit și pe strada lor și, acum, pot alege orice culoare a curcubeului, pentru a-și colora viața! Am strâns peste 50 de perechi de ghetuțe, plus cele pe care le-am strâns la spectacol. Mă bucuram și plângeam după fiecare telefon primit – ”Vrem și noi să dăruim!“- așa începeau diminețile mele. Foarte multă lume a empatizat, felul în care au aranjat fiecare cutie, mesajele lăsate în cutie... se simțea că totul este făcut din suflet, pentru alte suflete. Am rămas impresionată și a fost o lecție... Împreuna, reușim! Mulțumesc tuturor, din inimă! Dăruind, vom dobândi!”

TIMIȘOARA

COORDONATOR – BIANCA POTYESZ, comunitatea MMTCG

Nr. ghetuțe strânse – 400 de ghetuțe

BACĂU

Peste 50 de ghetuțe donate de compania ”Big Step”, copiilor de la Asociatia ”Maria Holtzhauser” în ziua spectacolului susținut de Gașca Zurli, la Bacău.

SATU MARE

Coordonator: MARCELA PAPICI

“În Satu Mare, s-au adunat peste 250 de perechi de ghetuțe. Au fost donate 50 perechi Asociației Stea, care asistă la teme și activități extrașcolare copiii dintr-o comunitate defavorizată, aflată la 7 km de Satu Mare, în Sătmărel. Copiii sunt școlari, între clasa 0 și clasa a VIII-a!

Au fost donate aproximativ 80 perechi Centrului de zi Sfânta Tatiana, care are în grijă copii din medii defavorizate, școlari și preșcolari, în programe after-school, masă de prânz și activități.

Am donat încălțări câtorva familii cu mai mulți copii.

Cu ghetele pe care le mai am, urmează să merg, săptămâna viitoare, în două comunități extrem de sărace, la copiii de la grădiniță și de la școală.”

Media

 1. https://www.presasm.ro/mirela-retegan-campanie-umanitara-in-judet-incalta-un-copil-de-toamna/
 2. https://portalsm.ro/2019/10/incalta-un-copil-de-toamna-campanie-umanitara-initiata-de-satmareanca-mirela-retegan/
 3. http://www.ziare.com/satu-mare/stiri-actualitate/incalta-un-copil-de-toamna-7838157
 4. https://observatorsatmarean.ro/index.php/2019/10/04/din-suflet-pentru-suflet-incalta-un-copil-de-toamna/

SIBIU

ASOCIATIA MÂINI UNITE

Coordonator: ANA-MARIA MICU

“Până în acest moment, am colectat 152 de perechi de încălțări noi, pentru tot atâția copilași. Mai avem de primit aproximativ 60-70 de perechi de la oameni și firme, cu care ne vom vedea în zilele următoare.

Am avut parte de foarte multe suprize plăcute și am cunoscut, și de această dată, zeci de oameni minunați. Ne-au fost alături, cu donații, persoane din Alba-Iulia, Târgu-Mureș și chiar din Germania.

Suntem recunoscători tuturor celor care au dus vestea campaniei mai departe și au organizat colecte de încălțăminte la serviciu și prin cercurile de prieteni. Un domn și-a îndemnat cunoscuții ca de ziua lui să doneze bani, cu care să achiziționeze încălțăminte pentru campania noastră, iar o altă doamnă minunată a reușit, cu ajutorul prietenilor, să ne doneze 41 de perechi de ghetuțe noi.”

Media

 1. http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/15/foto-sibienii-ii-incalta-de-toamna-pe-copiii-nevoiasi/

Citește articole despre campanie

 1. https://a1.ro/news/social/incalta-un-copil-de-toamna-un-proiect-de-suflet-marca-mirela-retegan-id922081.html
 2. https://anamariapopescu.ro/incalta-un-copil-de-toamna/
 3. https://www.youtube.com/watch?v=Tzq73BpklTI
 4. https://www.doctorulzilei.ro/incalta-un-copil-de-toamna-campanie-de-suflet-demarata-de-mirela-retegan/
 5. https://observator.tv/social/mirela-retegan-incalta-un-copil-de-toamna-321303.html
 6. https://muzeul-satului.ro/eveniment/incalta-un-copil-de-toamna/
 7. https://www.dcnews.ro/mirela-retegan-apel-umanitar-oare-cate-mame-din-romania-nu-pot-face-asta_695416.html
 8. https://rominafaur.ro/2019/10/18/incalta-un-copil-in-sezonul-rece-2019/
 9. http://www.turnulsfatului.ro/2019/10/15/foto-sibienii-ii-incalta-de-toamna-pe-copiii-nevoiasi/
 10. https://www.click.ro/vedete/romanesti/mirela-retegan-apel-emotionant-pentru-copiii-sarmani
 11. https://okmagazine.ro/gasca-zurli-a-strans-sute-de-perechi-de-ghetute-la-inaugurarea-noului-sediu-zurli/a19155022
 12. https://www.europafm.ro/gasca-zurli-a-strans-sute-de-perechi-de-ghetute-la-inaugurarea-noului-sediu-zurli/
 13. https://www.paptot.ro/gasca-zurli-strans-sute-de-perechi-de-ghetute-la-inaugurarea-noului-sediu-zurli/
 14. https://clickpentrufemei.ro/gasca-zurli-a-strans-sute-de-perechi-de-ghetute-la-inaugurarea-noului-sediu-zurli/a19154570
 15. https://www.youtube.com/watch?v=ygD6QBXeAbM
 16. https://okmagazine.ro/gasca-zurli-a-strans-sute-de-perechi-de-ghetute-la-inaugurarea-noului-sediu-zurli/a19155022
 17. https://ralucaeparu.ro/campania-pentru-picioare-calde-si-abandon-scolar-zero-incalta-un-copil-de-toamna/
 18. https://centruldeparenting.ro/gasca-zurli-a-strans-sute-de-perechi-de-ghetute-la-inaugurarea-noului-sediu-zurli/

 

doneaza

Vezi si campaniile din anii precedenti

Citeste articolele campaniei "“Încalță un copil, de toamnă!”, cea mai inimoasă Campanie din 2019"