fundatia@zurli.ro
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

10.000 de copii s-au bucurat de cadouri în campania Încalță un copil, de iarnă!

10.000 de copii s-au bucurat de cadouri în campania Încalță un copil, de iarnă!

 

Încalță un copil, de iarnă!, campania prin care Fundația Noua Generație și Mirela Retegan și-au propus să încalțe copiii desculți ai României, s-a încheiat.

 

 

În plină pandemie, cu majoritatea orașelor în carantină, Mirela Retegan și colaboratorii campaniei au reușit să strângă peste 8.000 de perechi de ghetuțe, noi! Oameni din toate colțurile țării și din diaspora au trimis pachete pentru copiii din satele rupte de lume ale României, adaptându-se împreună cu organizatorii condițiilor impuse de contextul actual.

 

În total, 10.000 de copii s-au bucurat de darurile și ghetuțele strânse în toate cele 20 de orașe din țară în care campania Încalță un copil, de iarnă! s-a desfășurat.

 

22 de puncte de colectare în toată România, 17 asociații și parteneri locali care au pus umărul ca totul să se desfășoare în cele mai sigure condiții pentru toată lumea. În povestea Încalță un copil sunt poveștile a mii de oameni care s-au oprit pentru un moment și au ales să facă bine.

 

Mirela Retegan și Gașca Zurli au dus personal ghetuțe și pachete cu dulciuri copiilor din mai multe sate. 5 echipe Zurli au luat Drumul Ghetuțelor și au parcurs mii de kilometri prin țară pentru ca încălțările și pachetele cu dulciuri să ajungă la timp la copii. O echipă a pornit din București spre Rm. Vâlcea, Craiova, Arad, Timișoara, Dej, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov. O altă echipă a dus pachetele din București la Buzău, Focșani, Botoșani și Iași. Vrăjimăturica și Supereroul Mulțumesc din Gașca Zurli au ajuns cu ghetuțe până în satele Runcu și Domnița din Iași, la copiii aflați în grija celor de la World Vision România. A treia echipă Zurli a ajuns cu ghetuțe și dulciuri în satul Drăgoiești din Ialomița. A patra echipă a ajuns cu daruri la copiii din Centrul de Plasament Vălenii de Munte și în satul Hotarele din Giurgiu, iar a cincea echipă a ajuns în Călărași, la Aprozi. Fiecare asociație parteneră a distribuit ghetuțele strânse pe plan local, în satele din județul de care aparțin.

 

"Nu pot descrie în cuvinte tot ce simt. Faptul că mii de români din țara și din Diaspora și-au dat mâna pentru a face binele acesta mare pentru atâția copilași, este FANTASTIC. Sunt recunoscătoare și nu pot decât să fac o imensă plecăciune în fața acestor oameni și să le spun un mare MULȚUMESC. Împreună facem Roata Binelui să se învârtă. În satele României încă sunt mii de copii desculți și flămânzi. Mergem mai departe, împreună, în povestea binelui.”, spune Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei.

 

Campania Încalță un copil, de iarnă! este cu și despre oameni. Este despre oameni care i-au învățat și pe cei din jurul lor să facă bine, să intre într-una din cele mai frumoase campanii românești.

 

S-au implicat trup și suflet și le spunem un mare BRAVO partenrilor și colaboratorilor Încalță un copil, de iarnă!:

Bianca Potyesz & COMUNITATEA MMTCG – Mămici mai tari ca Google, Asociația Babywearing, Botoșani ( Gabriela Venedict & Diana Nichifor ), Asociația Mâini Unite, Sibiu, Ana Maria Micu, Asociația Happy Moms & Bucuria Darului, Brașov ( Dana Lupșși Claudia Stănuleț ), ASOCIAȚIA MAMPRENOARE Iași, Gabriela Vasiliu, ASOCIAȚIA MAMPRENOARE Cluj, Anca Dinu, Anca Ochianu – Craiova, Bianca Morariu – Arad, Asociația Atelierul de Bine, Buzău, Asociația Mămici din Vâlcea, Marcela Papici, Satu Mare, Mica Svab, Baia Mare, Asociația Dăruiește Aripi, Constanța, Cristina Diana Enache, Focșani, Alina Suciu, Dej, Centrului Educațional, de Recreere și Dezvoltare Personală HAPPY FUN AND GYM, Giugiu, WORLD VISION ROMANIA, Logistic Management Solution.

doneaza

Vezi si campaniile din anii precedenti

Citeste articolele campaniei "10.000 de copii s-au bucurat de cadouri în campania Încalță un copil, de iarnă!"