fundatia@zurli.ro
Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

Se caută Învățătoarea Anului 2022!

Atenție, părinți! Se caută Învățătoarea Anului 2022!

Pentru al 6 lea an, Mirela Retegan și Fundația Zurli caută Învățătoarea Anului 2022. Orice cadru didactic din învățământul primar, indiferent că predă în sistemul educațional de stat ori privat poate fi nominalizat pentru titlul de Învățătoarea Anului 2022. Poate fi învățător sau învățătoare, educator sau educatoare. Poate fi din orice colț al României, de la sat sau de la oraș, de orice vârstă, etnie sau naționalitate.

Părinții din toată țara au posibilitatea să trimită propunerea lor online, completând formularul de pe www.invatatoareaanului.ro. , menționând în cadrul formularului de ce consideră că învățătoarea propusă de ei merită premiul de Învățătoarea Anului 2022: ce o face să fie specială, prin ce acțiuni se remarcă, cum reușește să-și țină clasa unită și să ajungă la fiecare copil, ce gesture sau activități speciale a realizat pentru elevi, orice alt lucru pe care părinții îl consideră important în propunerea lor.

Ultimii ani au fost dificili și plini de provocări atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi. Prin campania susținută de Fundația Zurli, organizatorii își propun să evidențieze acei dascăli dedicați și pasionați de meseria lor și să-I determine pe români să-și arate susținerea și aprecierea pentru învățătoarele, învățătorii, educatoarele și educatorii care se străduiesc să fie prezenți în viața elevilor, indiferent de mijloacele și de resursele de care dispun.

Campania Învățătoarea Anului este un proiect educațional inițiat de Mirela Retegan în 2016 și susținut de Fundația Zurli. Dorința Mirelei Retegan și scopul campaniei este să găsească acei învățători și educatori care prin meseria lor pot schimba lumea în bine.

La fel ca anul trecut, și în 2022, educatorii și învățătorii sunt invitați să scrie câte o scrisoare de apreciere pentru elevii din clasa la care predau. Orice copil își dorește să aibă o scrisoare în care este apreciat și pe care să o păstreze ca amintire peste ani și ani. Scrisorile de apreciere pentru elevi pot fi create digital pe www.invatatoareaanului.ro.

Campania se bucură și anul acesta de implicarea Sissi România, prin parteneriatul strategic conturat în urmă cu un an și care are drept scop aprecierea cadrelor didactice din învățământul primar românesc.

Propunerile se trimit online pe www.invatatoareaanului.ro până pe 08 iunie 2022. Învățătoarea Anului 2022 va fi anunțață pe 09 iunie, iar aceasta va fi premiată în fața întregii școli la care predă. Pentru elevii din clasă, Gașca Zurli va merge cu surprize și cadouri chiar în sala lor de curs.

Campania este inițiată de Mirela Retegan, președintele Fundației Zurli, fondatoarea brandului Zurli, om de radio și jurnalist de peste 25 de ani, implicată în zeci de proiecte sociale și campanii umanitare. Învățătoarea Anului a avut prima ediție în anul 2016, iar de atunci și până azi a adunat zeci de mii de părinți care propun în fuecare an cadre didactice pentru titlul de Învățătoarea Anului.